digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  Hot   /  PRIRODOSLOVNA ŠKOLA SPLIT NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU IZ ENGLESKOG JEZIKA – BEST IN ENGLISH

PRIRODOSLOVNA ŠKOLA SPLIT NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU IZ ENGLESKOG JEZIKA – BEST IN ENGLISH

Piše: Renata Mihaljević, prof.

Petnaest učenika trećih i četvrtih razreda Prirodoslovne škole Split sudjelovalo je 30.11.2022. na međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika Best in English. Organizator natjecanja je češko-
američka agencija Czech-us i glavni partner je International Language Academy of Canada. Sudionici natjecanja bili su učenici u dobi od 14 do 18 godina, a rezultati natjecanja bit će objavljeni
za dva tjedna. Učenici s najboljim rezultatima u mogućnosti su osvojiti brojne bogate nagrade. Prva je nagrada dvotjedno učenje jezika u Kanadi (uključen je prijevoz i smještaj). Ostale su nagrade su također vrijedne i namijenjene su 10 najboljih učenika. Rezultat najboljih 8 učenika škole se uspoređuje s rezultatima ostalih škola, tako da su na kraju dostupni i skupni rezultati.
U nastavku slijedi popis učenika koji su sudjelovali:
3.a

 1. Nina Đelalija
 2. Klara Mladenović
 3. Ema Šaponjić
 4. Korina Vego
  4.a
 5. Toni Biočić
 6. Luka Martinović
 7. Darija Perica
 8. Joško Puljak
  4.b
 9. Roko Čačija
 10. Leo Jerković
 11. Marko Ante Komić
 12. Gabrijela Martinić
 13. Duje Milišić
 14. Stella Santini
 15. Leonarda Šparmajer
  Učenici su se natjecali pod mentorstvom prof. Renate Mihaljević koja je i organizirala natjecanje uz asistenciju prof. Iliane Gudelj. Svim sudionicima natjecanja bit će uručene diplome za sudjelovanje.

Također su stigli rezultati ovogodišnjeg međunarodnog natjecanja Best in English i s ponosom možemo objaviti da su naši učenici postigli vrlo zapažene rezultate.Ekipno naša škola je 108 u svijetu, 8 u Hrvatskoj, 3 u našoj županiji. Učenik 4.B razreda,Roko Čačija, postigao je najbolji rezultat u Hrvatskoj, a u svijetu je 5 od ostalih zemalja sudionica kada se izuzme domaćin Republika Češka. S rezultatima domaćina je 10 na ljestvici.

Čestitamo svim natjecateljima, a Roku Čačiji posebne čestitke za izvrstan uspjeh i osvojenu nagradu.

Leave a comment

Add your comment here