digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  ars nova   /  Veliki uspjeh maturantice na natječaju “Ja domovinu imam”

Veliki uspjeh maturantice na natječaju “Ja domovinu imam”

Piše: Katija Lončar, prof.

15. siječnja obilježavamo trideset godina međunarodnog priznanja Republike Hrvatske od strane svih članica Europske unije što je značilo ostvarenje stoljetne težnje hrvatskog naroda za povratkom u krug slobodnih, suverenih i demokratskih europskih nacija.

Na poticaj i preporuku splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića, a u prigodi 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije pokrenuo je literarno-likovni natječaj učenika osnovnih i srednjih škola na temu: „Ja Domovinu imam“.

14. prosinca 2022. u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu upriličeno je predstavljanje zbornika učeničkih radova na navedenu temu. Kao i svaki put do sada predstavljanje je bilo jako svečano uz pratnju klape Pasika nagrađeni  mentori i učenici su primili prigodne poklone. Našu školu je predstavljala učenica 4. a, Noa Vuko, svojim likovnim radom, jedinim  likovnim radom učenika srednje škole uvrštenim u zbornik.

Inspirirani ljepotom Domovine, nacionalnim ponosom i ljubavlju prema domovini ovo je bila jedna lijepa manifestacija zahvalnosti i molitve za Domovinu.

Kako je izgledao literarni rad naše učenice pogledajte u nastavku!

Leave a comment

Add your comment here