digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  Hot News   /  17. Splitska tiramola

17. Splitska tiramola

piše: Dijana Ledić Begonja, prof.

I ove godine naši učenici sudjelovali su u tradicionalnoj izložbi fotografija “Splitska tiramola” koja je realizirana uz financijsku potporu Locastica, Grada Splita te Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Od samih početaka izložba fotografija ima vrlo jednostavan koncept s humanitarnim karakterom. Kako bi se pridružili dobrotvornoj akciji “A di si ti?” udruge “MoSt“, članovi školskog fotokluba “Pixel” pod mentorstvom prof. Dijane Ledić Begonje odazvali se ovoj hvale vrijednoj akciji. Promocijom solidarnosti i volonterstva svojim fotografijama naši mladi fotografi dali su svoj tradicionalni obol kojim se prikuplja pomoć za korisnike programa Centra za beskućnike. Među odabranim fotografijama koje će od 9. prosinca biti izložene u Galeriji Fotokluba Split u Marmontovoj ulici ponosno će biti istaknute i fotografije naših učenica: Mije Grbavac, Darije Perice, Noe Vuko i Lise Vulić. A što se sve “suši” na ovogodišnjoj 17.Splitskoj tiramoli možete pogledati sve do 30. prosinca u radnom vremenu Galerije fotografije Fotokluba Split.

O svojim iskustvima i dojmovima učenici su rekli sljedeće:
Noa Vuko: Volim sudjelovati u aktivnostima školskoga fotokluba zbog raznolikih tema i zadataka koje dobivamo. Ovaj natječaj za mene je moralan izazov kojim ne samo da razvijam svoje vještine nego pomažem drugima jer su prihodi od prodaje fotografija usmjereni na donaciju udruzi „MoSt“.

Lisa Vulić: Fotografijom sam se počela baviti u djetinjstvu, zahvaljujući bratu koji svoj fotografski aparat nije ispuštao iz ruku. Iako je u početku za mene to bila igra, rodila se ljubav prema fotografiji! Prilika u školskom fotoklubu „Pixel“ ne propušta se jer sudjelovanjem na natječajima na koje nas prof. Dijana Ledić Begonja poziva, meni je osobno dobra ideja da pokažem svoj fotografski opus. U Splitskoj tiramoli prikazala sam zalazak sunca koji me uvijek fascinira svojim toplim bojama. U kadar mi je „uletio“ galeb kojeg sam sjajno uhvatila svojim objektivom.

Darija Perica: Na ovaj natječaj prijavila sam se jer mi se sviđa cilj koji se želi postići prodanim fotografijama – pomoć onima koji našu pomoć zaista trebaju. U blagdansko vrijeme ta pomoć ugroženim skupinama puno znači. Vođena humanošću, kao amater, svojom fotografijom uhvatila sam jedan trenutak koji mi se u tom trenutku dopao, a to je bila i svrha ovog natječaja.

Mia Grbavac: Na natječaj prijavila sam se zbog humanitarnog karaktera ovoga poziva, kojim ujedno pomažemo sufinancirati Centar za beskućnike. Volim sudjelovati u aktivnostima fotokluba pa mi se i tema ovog natječaja činila vrlo zanimljivom. Bila sam vođena motivom pomaganja, ali i prilikom javnoga izlaganja svojih fotografija.

Leave a comment

Add your comment here