digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  Hot News   /  Izrada balzama za usne u Prirodoslovnoj školi Split

Izrada balzama za usne u Prirodoslovnoj školi Split

Piše : Andjela Kavelj

Učenici 4.d razreda su u božićnom duhu uz pratnju profesorice Mirjane Župe izradili balzame za usne sa svrhom prikupljanja novca za maturalni ples. Izrada balzama za usne odvijala se u laboratoriju škole. Koristeći pribor i prirodne sastojke iz laboratorija, napravili smo osvježavajuće i hidratacijske proizvode koje će učenici i djelatnici moći kupiti u hodniku škole.

Promovirajmo prirodno!

Pri izradi naših proizvoda koristili smo se prirodnim sastojcima poput shea maslaca, ulja jojobe, cera albe (pčelinog voska) i ulja marelice za dodatnu aromu. Svaka komponenta ima svoj pozitivni učinak na kožu. Shea maslac bogat je nezasićenim masnim kiselinama, vitaminima A i E te sadrži visok udio proteina i minerala. Također, on djeluje protuupalno i regenerira kožu. Duboko prodire u nju, samim time pomaže kod uklanjanja ožiljaka i zacjeljivanja rana. Jojobino ulje sadrži esencijalne nutrijente poput vitamina B, E i razne minerale poput cinka, kroma, joda itd. Jojoba sama po sebi ima protuupalno djelovanje i njezino ulje povoljno je za osjetljivu kožu. Pčelin vosak sastojak je mnogih kozmetičkih proizvoda. On stvara zaštitni film, štiti barijeru i  blagotvorno djeluje na suhu i ispucanu kožu. Ulje marelice daje dodatnu aromu balzamu, a kao i svaki sastojak, hrani i pomlađuje kožu.

Kako smo mi to iskemijali?

Naši kemijski tehničari maturanti napravili su balzame na temelju stečenih znanja i vještina. Prikupili su potrebne sastojke, pomiješali ih te ih zagrijavali u vodenoj kupelji. Nastalu su smjesu ulijevali u kalupe za balzame i zatvorili ih našom Udruga Natura naljepnicom. Balzami su sada spremni za prodaju!

Dođite i vi po svoje balzame!

Dođite nam u „Prirodoslovnu“ i kupite svoje balzame da ove zime ne biste imali ispucane usne!

Leave a comment

Add your comment here