digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  Hot   /  SVJETSKI SVEMIRSKI TJEDAN obilježen u Prirodoslovnoj!

SVJETSKI SVEMIRSKI TJEDAN obilježen u Prirodoslovnoj!

Piše: Lana Majstrović, 3.d

Od 4. listopada do 10. listopada učenici 3.d razreda Prirodoslovne škole Split, pod mentorstvom profesorice Ivane Mlikotić, uredili su pano povodom Svjetskog svemirskog tjedna. Učenici su u ovom projektu primijenili svoje znanje iz predmeta Astrokemija. Svoju kreativnost, maštu i vještine prenijeli su na školski pano u obliku zanimljivog višednevnog projekta koji je prikazivao po jedan planet svaki dan u tjednu.

Učenici su bili podijeljeni u grupe, a svaka je grupa dobila zadatak da provede straživanje zanimljivosti i posebnosti planeta kojeg su izabrali.

U utorak, 4. listopada, postavljen je prvi planet, onaj najmanji i Suncu najbliži, Merkur. Zanimljivosti o njemu istražile su učenice Lana Majstrović, Monika Milas i Marija Delić te učenici Miro Gusić i Luka Proso.

Školski pano, u srijedu, krasila je Venera. Veneru kao drugi po udaljenosti od Sunca i najsjajniji planet na pano su postavile učenice Anđela Jurkić, Matea Pavlović, Marjeta Đurić, Berta Kapović
i Ivana Zebić – Matijaš.

Učenice Martina Medvid, Matea Uložnik, Laura Vrdoljak, Tea Vuletić i Katrina Palada u četvrtak, 6. listopada, postavile su na pano četvrti planet po udaljenosti od Sunca, Mars. Njega osim na
panou u školi, možemo vidjeti prostim okom sa Zemlje.

U petak, 7. listopada, došao je red na planet iz skupine plinovitih divova, Jupiter. Učenice Nela Žužul, Iva Kajsa Ban, Gabriela Franković, Gabrijela Grubišić i Stefani Farago svoj planet i njegove zanimljivosti stavile su na pano.


Zadnji postavljen planet bio je planet sa predivnim prstenima i mnogo prirodnih satelita, Saturn. Njega su izabrale učenice Karla Plepel, Paula Petrušić, Lara Juričić, Luna Tafra i Noemi Pitalo. Na
pano su postavile crtež Saturna oko kojeg su se nalazili planetarni prsteni koji ga okružuju. Za sitnice poput satelita, raketa i astronauta bila je zadužena učenica Lara Purišić.


Uz mnoštvo veselja i zabave učenici i njihova mentorica Ivana Mlikotić podijelili su svoje znanje i istraživanja sa ostatkom učenika i profesora Prirodoslovne škole Split.

Leave a comment

Add your comment here