digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  Hot   /  Festival znanosti 2022. još jednom ugostio naše učenike!

Festival znanosti 2022. još jednom ugostio naše učenike!

Piše: Ljilja Miščević, prof.

Jedu li biljke druge životinje i gljive?

Što mislite, jedu li biljke? Čime se hrane mesožderke? Mogu li kvasci pojesti plavu boju? Ta i još mnoga druga pitanja postavljali su naši učenici zainteresiranim sudionicima na otvaranju Festivala znanosti.

Ove godine Festival znanosti u Splitu održao se od 2. do 7. svibnja, a tema ovogodišnjih predavanja i radionica bila je “Život” te je doista bila inspirativna i aktualna.

Aktivnosti su bile namijenjene ciljanim skupinama, učenicima osnovnih i srednjih škola, djeci predškolske dobi i općoj populaciji. Održana su predavanja na fakultetima, u osnovnim i srednjim školama, dječjim vrtićima, Gradskoj knjižnici na tvrđavi Gripe kao i virtualnim putem.

Sudionici su mogli čuti zanimljivosti  iz svijeta prirodnih znanosti, umjetnosti, modernih tehnologija, društvenih znanosti i mnogih drugih područja.

Učenici našeg trećeg razreda gimnazije, Antonio Blagaić i Slaven Klepo, pripremili su zanimljive pokuse. Posebnu pozornost privukle su biljke mesožderke i to ponajviše među mlađom populacijom.  Koliko li je tek trebalo imati hrabrosti za dotaknuti biljke!

Slaven i Antonio dobro su se pripremili na pitanja zainteresiranih učenika,strpljivo odgovarali i pritom se dobro zabavili!

S obzirom da smo po struci kemičari, naše predstavljanje nije moglo proći bez održanih pokusa. U našem malom kemijskom laboratoriju lijepo se moglo vidjeti što se dogodi jednom kvascu kad susretne metilensko modrilo.

Da sve bude dobro pripremljeno i izvedeno pobrinule su se mentorice, Ljilja Miščević,Mirjana Župa i Marija Pustak, kao i članovi Organizacijskog odbora Festivala znanosti koji su svesrdno pomagali oko svih detalja izvedbe.

Na Festivalu znanosti smo dodatno proširili naša znanja, ali se i dobro zabavili!

 Kakva je atmosfera vladala na Festivalu i kakav ste sve sadržaj mogli vidjeti, pogledajte u nastavku!

Leave a comment

Add your comment here