digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  Hot   /  NEWB Open 2021. i veliki uspjeh splitskih prirodoslovaca!

NEWB Open 2021. i veliki uspjeh splitskih prirodoslovaca!

Piše: Dijana Ledić Begonja, prof.

Na debatnom turniru NEWB Open 2021. koji se održao 6. i 7. studenog 2021. sudjelovali su i naši debatanti početnici! Turnir nacionalnog karaktera održao se preko Zoom platforme, a našu suv + školu predstavljala dva tima: tim „STAPČARI“ i tim „ŽABARI“.


Tim „ŽABARI“ debitirao je u sastavu Gabrijele Martinić, Leonarde Šparmajer i Ivana Vidovića, dok su tim „STAPČARI“ predstavljali Barbara Božić-Perković, Toma
Santica i Antea Turudić.


Vrlo ambiciozne teze koje su bile ponuđene našim mladim natjecateljima: 1. „OD bi zabranio državno posjedovanje i financiranje medija“ i 2. „ODS da bi starije generacije trebale mlađima plaćati odštetu za štetu koje načine okolišu“, omogućile su našim ekipama odlične plasmane.


Posebne pohvale zaslužuju učenice Antea Turudić i Leonarda Šparmajer. U individualnim plasmanima, Antea Turudić je je izabrana među 10 najboljih govornika osvojivši 8. mjesto dok je Leonarda Šparmajer zauzela 12. mjesto u konkurenciji od 191 debatanta. U ukupnom poretku, ekipa „STAPČARI“ ostvarila je izuzetan uspjeh zauzevši 8. mjesto pri čemu se našla u kategoriji 10 najboljih timova, a tim „ŽABARI“ stoički dijeli 12. poziciju s još nekoliko ekipa.

Čestitamo mladim natjecateljima!

Leave a comment

Add your comment here