digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  Hot   /  Dani usavršavanja – Zadruga Natura i Prirodoslovna škola Split na ENTER konferenciji!

Dani usavršavanja – Zadruga Natura i Prirodoslovna škola Split na ENTER konferenciji!

Pišu: Ema Musić i Marina Zlatunić, 4.c

Dana 11.prosinca 2021, na ENTER konferenciji u Spaladium areni, Prirodoslovnu školu Split, predstavljali su maturanti  4.c razreda Ema Musić, Marina Zlatunić, Anteo Politeo i Antonia Babić uz mentoricu Draganu Vručinić i profesoricu Zrinku Maras.

Rad školske zadruge Natura predstavili smo u sklopu sajma prodavši mnogobrojne artikle na veliko oduševljenje entuzijastičnih kupaca. Tijekom provedenog vremena na sajmu, upoznali smo se sa radovima zadruga drugih škola, kako osnovnih tako i srednjih, i uvježbali umijeće pregovora i prodaje! Radni dan započeo je u ranih 8 sati i trajao je sve do 16 sati kada smo raspremili naš štand na kojem jedva da je ostao koji proizvod. S entuzijazmom i radošću komunicirali smo sa svim posjetiteljima te im prezentirali naše proizvode, a također i upoznali s programima nastave koje naša škola nudi. Na štandu smo izložili širok spektar proizvoda, počevši od prirodnih i veganskih melema, pa sve do ručno rađenih satova motiva stare splitske ure.

Naši proizvodi plod su kreativnosti naših učenika (uz pomoć naših profesora), a oni uključuju:

Nevenovu mast – napravljena od svinjske masti i nevena bez umjetnih konzervansa i bojila. Za malenim pakiranjima svi su poludjeli i gotovo da se na kraju dana tražio i jedan više!

Macerat od smilja i nevena – sastojci su razna ulja i smilje/neven. Macerat je bio drugi omiljeni odabir kupaca pogotovo što je došao kao naruče ispucalim rukama naših kupaca u ovim hladnim, zimskim danima.

Dezinficijense – rađeni su od različitih eteričnih ulja i 70% alkohola i 100% ljubavlju.

Začine – začine su učenici osobno sadili i sušili u Prirodoslovnoj školi, a uključivali su lovor, čili, mažuran, kadulju …. Sjemenke čilija bile su hit i prve su se rasprodale!

Veganski melemi sa usne – napravili smo na bazi jojobina ulja i njima privukli pažnju mnogim ekološki osviještenim kupcima.

Sapune – naši učenici izradili su različite vrste sapuna na bazi maslinova ulja i do kraja dana sve ih prodali!

Torbe – ručno oslikane torbe plijenile su pažnju mnogih prolaznike i pronašle svoj “vječni dom” na njihovim ramenima. Torbe su oslikale maturantice naše Škole koristeći se raznim slikarskim tehnikama.

Antistres loptice – izrađene od brašna u suradnji s profesoricom Gavrilović dobro su došle učenicima kao antistres terapija u zadnjim tjednima nastave.

Magnete i zidne satove od hladne keramike – Bili su “wow” proizvod na našem malom štandu kao i podsjetnik na uspješno odrađen prošlogodišnji projekt Dalmatinski suvenir kojeg je mentorirala upravo naša profesorica i mentorica, Dragana Vručinić.

Sudjelovanje na ENTER konferenciji potaknulo nas je da budemo još ambiciozniji te nas je motiviralo da s velikim entuzijazmom predstavimo radove učenika naše škole i da se po završetku ove zadnje školske godine nastavimo usavršavati. Hvala svima što su nam ovaj daj uljepšali svojim dolaskom!

Leave a comment

Add your comment here