digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  Hot   /  Školski klub “Prirodoslovac” na državnom natjecanju u plivanju za učenice osvojio 5. mjesto

Školski klub “Prirodoslovac” na državnom natjecanju u plivanju za učenice osvojio 5. mjesto

     Piše: Vesna Poklepović, prof.     

Nakon drugog mjesta na Gradskom i Županijskom natjecanju srednjih škola u plivanju za učenice, školsko sportsko društvo “Prirodoslovac”, nastupilo je i na Državnom natjecanju srednjih škola u plivanju, koje se održavalo u Rijeci na bazenima ”Kantrida”.

        Natjecanje se održavalo 1.i 2.12.2021.u organizaciji Hrvatskog saveza školskih sportskih društava, a sudjelovali su učenici i učenice osnovnih i srednjih škola s osvojenim zlatnim i srebrnim medaljama  u svojim županijama na nivou države. Od 16 prijavljenih školskih sportskih društava u kategoriji učenica srednjih škola su bile naše: Laura Vrdoljak iz 2. D (slobodan stil), Nika Smuđa iz 1.C (leđni stil), Marijeta Maričić iz 1.A (prsni stil), Tonia Tadić Iz 1.C (leptir stil), te Ana Gabriela Nikolić iz 1.B (kao zamjena),pod vodstvom prof.Vesne Poklepović osvojile su 5.mjesto.

     Prirodoslovna škola i njen školski sportski  klub “Prirodoslovac”, nakon godinu dana pauze zbog pandemije korona virusa, ponovno su “došli na svoje” i zablistali na plivačkom natjecanju. Uz testiranje svih sudionika natjecanja te poštivanje epidemioloških mjera,  sportskog duha i entuzijazma učenica nije nedostajalo.

“Objektivno rečeno, naši učenici se moraju okušati u što više svojih potencijala, a mi im moramo to uvijek omogućiti uz puno podrške i poštovanja, i naravno uz pomoć cijelog društva.”, rekla je profesorica TZK-a, Vesna Poklepović.

Leave a comment

Add your comment here