digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  ars nova   /  Prirodoslovci istražili moć prikrivenog oglašavanja na Graffiti street art radionici

Prirodoslovci istražili moć prikrivenog oglašavanja na Graffiti street art radionici

Piše: Hana Šoufek, 2.a

Od 27. rujna do 3. listopada održavala se radionica „Graffiti street art“ u klubu Zona, koju je vodio Ivan Svaguša. Radionica je besplatna, a njezin cilj bio je promoviranje izražavanja kreativnosti sprejevima. Materijal je osiguran, a na radionici se može naučiti o povijesti umjetnosti.
Prošli petak učenici naše škole s profesoricom Zrinkom Maras posjetili su klub Zona, gdje se tjedan dana održavala radionica „Graffiti street art“. S obzirom na to da je škola taj tjedan bila poslijepodne učenici su bili u mogućnosti doći samo na predzadnji dan, tj. u petak. Vjerojatno se pitate koja je poanta dolaska na radionicu ako je već pri kraju, ali cilj je bio vidjeti kako sve izgleda i razgledati klub sam.
Kada smo ušli, prva stvar koju smo uočili bile su mnoge skice iz kojih će se kasnije rezbario oblik crteža. Naime, sudionici na radionici osmišljavaju jednostavne dizajne koje potom rezbare. Nakon što izrezbare dizajn, njime se koriste tako da uzmu drugi papir i preko izrezbarenog dizajna rabe sprej te tako ostane slika.

Prostor je bio pun boja i mirisao po spreju. Vidjeli smo neke vrlo zanimljive grafite koji su nas  inspirirali. Odlučili smo izraditi svoje skice, koje, nažalost, nismo imale vremena izrezbariti i napraviti pokoji grafit.

Premda nismo dobili priliku raditi sa sprejevima, imali smo priliku vidjeti druge kako ih upotrebljavaju te ćemo sigurno, kada dobijemo priliku, inspirirani ovom radionicom, probati poigrati se njima.

Leave a comment

Add your comment here