digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  ars nova   /  FAN FICTION: Odlazak Jedija i život nakon (Epilog)

FAN FICTION: Odlazak Jedija i život nakon (Epilog)

pišu: Ema Musić, Pero Ivačić, 4.c

Život nakon bitke više nije bio isti, ali je bio lakši. Iako pogođeni velikim gubitcima, Sinjani su se iznimno brzo vratili svom uobičajenom tempu života te se svijet opet činio prepun iznenađenja i optimizma. Jediji su nastavili sa sjetom odavati počast svima poginulima u bitci koja se odvila. Jednom tjedno su se okupljani na obližnjem brdu kako bi upriličili tu svečanost javno držeći govore o njihovoj hrabrosti izražavajući nadu da su sada zasigurno u nekom boljem svemiru.

-„Sila je bila snažna“, kaže Vaa Tren. „Moramo krenuti. Ovaj planet više nije mjesto za nas, a ako se nova prijetnja Sitha dogodi, znati ćemo i vratiti ćemo se.” Vaa Tren se okrene prema Smaaj Luk i Sjelenu te svečano izjavi: ” Sinjani! Ovo dvoje ljudi koji su prepoznali svoje krive odluke i iskupili se, ostati će sa vama. Smaaj Luk i Sjelen Stem, nastaviti će štititi ovaj grad. Mi ostali moramo ostati tajna predstojećim generacijama. Nastojte ne pričati puno o nam, a kada to poželite zovite nas Alkari i neka po tom imenu ostanemo zapamćeni.“ Vaa tren gledao je u daljinu no odjednom se razvedri pa u šaljivom tonu reče: „Ajde sad, bolan, zdravo Sinjani, vidimo se više nikada“,nasmiješi se i zaputi se prema svome svemirskome brodu koji je spremno čekao ukrcaj. Sjelen i Smaaj ostali su u Sinju, na kraju
su se i vjenčali i živjeli sretno dok nisu dobili djecu…“

Šalimo se, živjeli su sretno i tada, (barem se nadamo). Što se Jedija tiče i njihovog tajanstvenog posjeta Sinju, danas postoje samo teorije zavjere jesu li Jediji zapravo bili ti slavni alkari, ali o tome nećemo pričati kako ne bismo uznemirili nekoga. Sve pijančine, koje raspravljaju u kasne sate, pričaju priče slične ovoj, kao što pričaju i druge teorije zavjere.
Kraj.

Leave a comment

Add your comment here