digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  Hot   /  PRIRODOSLOVNA ŠKOLA SPLIT: Priznanje i nagrade za osvojeno 3. mjesto na državnom natjecanju “Opisujemo sustave”

PRIRODOSLOVNA ŠKOLA SPLIT: Priznanje i nagrade za osvojeno 3. mjesto na državnom natjecanju “Opisujemo sustave”

piše: Uredništvo

U Prirodoslovnoj školi Split 19. i 20. travnja 2021. održano je virtualno dvodnevno Državno natjecanje i smotra „Opisujemo sustave“ u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog interdisciplinarnog društva. Ovogodišnje natjecanje bilo je iznimno uspješno za učenike naše Škole jer je pet naših učenika uvršteno među dvadeset najboljih u državi. Učenici Nikolina Papić (2.d), Marko Marijan Plejić (3.d), Viktorija Vidović (2.d) pod mentorstvom Ivane Lipovac, prof. te Ante Jadrić (3.d) i Lucija Vuković (3.e) pod mentorstvom Andrijane Poljak, prof. plasirali su se na državno natjecanje na temelju njihovih pisanih radova. Riječ je o kompleksnom natjecanju koje uz izradu samostalnog rada učenika obuhvaća i izradu snimke izlaganja te pisanog i usmenog ispita, odnosno odgovaranje na pitanja Državnog povjerenstva. Učenica Lucija Vuković je svojim radom „Čokolada“ osvojila 3. mjesto.

U petak, 24. rujna 2021. u prostorijama Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu održana je dodjela priznanja i nagrada za najuspješnije učenike na državnim natjecanjima i njihove mentore. Priznanja je podijelio župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban. Uz priznanja, učenici i mentori su dobili i novčane nagrade.

Iskrene čestitke svima, a posebno Luciji Vuković i njenoj mentorici!

Leave a comment

Add your comment here