digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  ars nova   /  FAN FICTION: Bitka (VI. poglavlje)

FAN FICTION: Bitka (VI. poglavlje)

Pišu: Ema Musić, Pero Ivačić, 4.c

Obzor se crnio od legije Osmanlija koja se približavala Sinju. Na pročelju tamne legije stajao je Ahmed III., a njegovi učenici, Mehmed paša i još velikih 8000 vojnika čuvali su mu leđa. Brojčano su nadjačali Jedije, tu nije bilo nikakve sumnje. Ti tamni ratnici koji su jurišali na Sinj brzinom munje najednom zastanu, a Ahmed počne tiho, kao u transu, recitirati stihove Sithskog zakonika (to uvijek radi kada kreću u bitku).

– „Mir je laž. Na ovome svijetu postoji samo strast. Pomoću strasti, dobivam snagu, snagom dobivam moć, a moću dobivam pobjedu, a pobjedom moji su okovi slomljeni. Sila će me osloboditi.“ , tiho i je mrmljao ne skidajući pogleda s vojske Jedija koja se okupila na drugoj strani grada.

– “Osmanlije, u napad!!!!!”, poviknu te horda zlih boraca pohrli u bitku.

Vidjevši ih kako hrle i znajući da su itekako nadjačani, među Jedijima prolomi se jednoglasni poklik:„ Za Sinj!!!“

Hrabra šačica Jedija jurnula na Osmanlije spremna da izgubi svoj život za obranu Sinjskog carstva. Prizor je bio veličanstven i zastrašujuć te je nesumnjivo u pamćenje dozivao bitku između Davida i Golijata. S jedne strane, Ahmed, Mehmed, 30 Sith Acolytea i 8000 vojnika, a s druge tek 100 Jedija, 350 Padowana i nekoliko branitelja tvrđave. Bili su vidno nadjačani. Mladi Padowan zaletio se u Osmanliju i trenutačno ostao bez ruke. Uskoro se čitava dolina u kojoj se bitka odvijala zacrvenjela od krvi. Osmanlije su pobjedonosno vitlale svojim svjetlosnim mačevima i smijala se preživjelim Jedijima u lice. Među okupljenim pukom zavladala je panika. U očaju, Sinjani su se pokušavali skriti i zaštiti svoju djecu. Našli su se u srcu kaosa i muke. Na Sjelena su istovremeno nahrupila četiri Sith vojnika. Nemoćan da im se odupre on se ukopa u mjestu držeći svoj svjetlosni mač uperen u njih. Osmanlije su se zadovoljno smješkale spremni da ga ubiju i osvete njegovu izdaju, ali u tome ih spriječi Smaaj Luk. Iz daljine je ugledala opkoljenog Sjelena i u njoj se nešto prelomi te mu pohita u obranu. S leđa se prišulja skupini krvoločnih Osmanlija te ih sve brzopotezno onesposobi. Zadihana i uplakanih očiju, okrene se Sjelenu te mu kaže: —„Bio si u pravu prvi put u životu.”, pomirbeno mu se nasmiješi i nastavi “A sada dosta zezancije, imamo bitku u kojoj moramo pobijediti. Saznala sam Ahmedov plan. Ova bitka koju trenutačno vodimo je samo iluzija”, njezino objašnjenje prekine neviđeni prizor. Mart Oni Pat odjednom izvede moć Doppelgangera, njegov lik umnoži se u mnogo Jedija i time u potpunosti zbuni Osmanlije. Okupljeni Padawani gledali su u čudu očiju širom otvorenih pitajući se je li to san ili java. Mart Oni Pat godinama je sam samcat usavršavao ovu moć. Ova nevjerojatna moć pomogla je Jedijima jer ih je u jednom hipu bili preko 9000 te su sada vidno bili nadmoćniji. Iznenada Daar El i Sku’la Dine pred sobom ugledaju Ahmeda koji se ukopao na mjestu ugledavši ih.

-„Gotovo je Ahmede, nećeš pobijediti! Nadjačani ste! Ako ti je život mio samo ćeš se okrenuti i tako završiti ovo nepotrebno krvoproliće“, reče Sku’la Dine ne skidajući pogleda s Ahmeda.

-„Varate se! Ne vidite koliko sam moćan! Razmišljao sam da vas poštedim, ali sada ćete morati umrijeti!“, Ahmed im poruči stišćući šaku dok nije pobijeljela. U isti trenutak sva trojica izvuku svoje svjetlosne mačeve i upere ih jedni u druge. Sku’la Dine i Daar El protiv Ahmeda. Bijesan, Ahmed pohrli na njih te započne borba velikana. Sku’la Dine mačem posiječe Ahmeda te ovaj vrisne od boli i bespomoćno pokuša preusmjeriti pyrokinesis na njih, ali ne uspijeva jer mu Daar El izbije svjetlosni mač iz ruke.

– „Vi prljavi Jediji!! Ne možete protiv mene.“, hroptao je u muci i zakratko izgubi svijest. kada je došao sebi, Ahmed odjednom ispred sebe ugleda Sku’la Dina kako stoji u središtu razrušenoga Hrama. Slab i iscrpljen, Ahmed polako ustane i krene prema njemu te mu s leđa zabije mač u srce. Sretan što je pobijedio, zlokobno se nasmiješi no iznenada začuje korake iza sebe. Ne stigavši se okrenuti osjeti pritisak u plućima i njegovim licem preleti strah i očaj. Sku ‘la Dine došao je iza njega i zabio mu mač u leđa te Ahmed shvativši što se dogodilo padne na koljena i umre. Sku’la Dine i Daar El pogledaju se pobjedonosno i polako izađu iz razrušenog Hrama. Sinj je obranjen i životi su spašeni.

Preostali Jediji koji su preživjeli otjerali su ostatak Osmanlija, a nakon smrti Darth Ahmeda, povukli su se i otišli svojim putem. 68 padowana, 22 Jedija i nekoliko branitelja tvrđave taj je dan poginulo, ali grad Sinj je obranjen.

Leave a comment

Add your comment here