digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  Hot   /  Zazeleni OKOLIŠ, čuvaj prirodu! Ekoškola i projektne aktivnosti u Prirodoslovnoj

Zazeleni OKOLIŠ, čuvaj prirodu! Ekoškola i projektne aktivnosti u Prirodoslovnoj

Piše: Ivana Miletić, prof.

Ove školske godine koordinatorice provedbe međunarodnog programa ekoškola u Prirodoslovnoj školi Split odlučile su organizirati projektni dan na temu ”Zdrav život kroz raznolike projektne aktivnosti”. Koordinatorice su, zajedno s ostalim članovima eko odbora, pozvali sve da sudjeluju u sljedećim aktivnostima: Akcija Boranka, Akcija čišćenja školskog okoliša, Akcija digitalnog čišćenja te Splitska biciklijada.


Učenici i nastavnici naše škole i ove godine sudjeluju u pošumljavanju padina Mosora u povodom akcije Boranka. Savez izviđača Hrvatske pokrenuo je prije 4 godine dosad najveću akciju volonterskog pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije. Naši učenici sijali su sjemenke raznih borova i pomogli ozelenjivanju našeg okoliša. Drugi dio učenika je uređivao školske žardinjere kako bi ih pripremio za neke nove sadnice te sve sakupljeno odlagao u školsko kompostište.

Njihov trud bio je prepoznat i od strane fotoreportera i kamera RTL-a, Slobodne Dalmacije, T-Portala i mnogih drugih.

Zadatak nije bio nimalo lak, ali je sve lakše kada se ubrzo pokažu rezultati uloženog truda. Volontirajući kao ispomoć pri organizaciji 10. Splitske biciklijade, grupa naših učenika dijelila je voće i letke o važnosti kretanja za zdrav život. Pomogli su i pri prikupljanju materijala za spremnike bio otpada. Također se, u svim razredima škole, provodi akcija digitalnog čišćenja po uputama u PowerPoint prezentaciji, koju su koordinatorice prof. I.Miletić i prof. K.Lončar pripremile, te proslijedile članovima eko odbora. Uredile su i pano koji svjedoči o projektnim zadacima i aktivnom sudjelovanju naših učenika u cilju promicanja brige za okoliš. Veseli nas sudjelovanje i trud naših učenika te se nadamo da će nam epidemiološka situacija dozvoliti da nastavimo sa svim ostalim planiranim akcijama! 

Leave a comment

Add your comment here