digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  ars nova   /  Kome zvono zvoni: Praktični savjeti kako pronaći motivaciju u novoj školskoj godini

Kome zvono zvoni: Praktični savjeti kako pronaći motivaciju u novoj školskoj godini

Piše: Hana Šoufek, 2.a

Povratak u školske klupe

Gotovo je svaki učenik, i poneki profesor, potresen povratkom u školu. Jučer je bio prvi dan ljeta, a danas smo već tu, u školskim klupama. „Što se dogodilo? Gdje nam je vrijeme pobjeglo?“ to su samo neka od pitanja koja svih muče ovih dana. Nažalost, ne možemo vratiti vruće ljetne dane, druženje s prijateljima, kupanje, izlaske i bezbrižno uživanje u životu. Odjednom su na nas zatekle mnogobrojne obveze i zatrpani smo iscrpljujućim zadaćama i inicijalnim testovima. Naravno, kao utjeha, čekaju nas zimski praznici, no treba i njih dočekati. Ipak, prvašima je sve uzbudljivo; novo društvo, nova škola, novi profesori i okolina, dok je veteranima sve postalo pomalo dosadno. Jedino nam ostaje mogućnost da pronađemo nešto zanimljivo što će nas zadržati entuzijastičnima, stoga u ovom članku donosimo načine na koje se može uspješno i na zanimljiv način započeti nova školska godina.

Pronalazak hobija

U školi smo prvenstveno kako bismo stekli znanje, no ne mora se sve vrtiti isključivo oko školskih obveza. Prirodoslovna škola Split nudi širok izbor izvannastavnih aktivnosti koje čine školsku godinu zanimljivijom, a tko zna, možda je neka od njih baš ono što vas zanima. Neke od istih su: foto klub Pixel, školski list Flora, debatni klub, planinarska sekcija – Prirodoslovci, prevođenjem do znanja, Školski klub Prirodoslovac i mnoge ostale zanimljive aktivnosti. Svaka izvannastavna aktivnost zanimljiva je na svoj način i ukoliko imate viška vremena, utoliko toplo preporučamo da se okušate u nekoj od navedenih.


Neke od aktivnosti u koje se možete uključiti

Školski projekti

Školske aktivnosti izričito su zanimljive, no ako biste voljeli u isto vrijeme steći znanje, imamo rješenje i za vas. Školski projekti SEMEP, GLOBE, Erasmus, eTwinning i Ekoškola iznimno su zanimljivi, ali i edukativni projekti. Suradnjom s drugim školama i ustanovama u mogućnosti ste upoznati nove profile ljudi i steći mnogobrojna poznanstva.

 

Snalaženje u školskim obvezama, nakon gotovo tri mjeseca odmora, može biti izazovno, stoga vam, kao savjet, poručujemo;

“Odrađujte svoje obveze na vrijeme i budite organizirani!”

ŽELIMO SREĆU SVIM UČENICIMA I PROFESORIMA U OVOJ ŠKOLSKOJ GODINI!

Leave a comment

Add your comment here