digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  ars nova   /  FAN FICTION: Veliki preobrat ili kako je Sjelen Stem postao Jedi (V. poglavlje)

FAN FICTION: Veliki preobrat ili kako je Sjelen Stem postao Jedi (V. poglavlje)

Pišu: Ema Musić, Pero Ivačić, 4.c

„Moje ime je Sjelen Stem. Cijeli život su me obučavali da postanem Sith i da budem pripadnik mračne strane. Cijeli život su mi govorili da je to moja životna misija i da tako trebam živjeti. Dugo sam i sam tako mislio dok jednog dana nisam čuo neobjašnjive glasove i počeo dobivati vizije u vlastitoj glavi. Glasovi su me usmjeravali svijetloj strani i navodili da ju prigrlim jednom za svagda. Nakon nekoga vremena i mnogo razmišljanja, pomislio sam da mi se obraća veličanstvena jedijevska Sila Duha. Mogao sam odavna osjetiti da mi je nešto htjela poručiti, ali nisam tada još bio siguran što. Došao sam ovdje u nadi da ću dobiti neke odgovore na vizije koje me proganjaju i usput vama biti od pomoći u bitci koja bi se brzo trebala odviti.“, Sjelen je u jednom dahu sve to izgovorio te nastavi niskim glasom:

-„Ahmed je spreman napasti Sinj i Jedi Hram. Vjeruje da se u njemu krije nešto čime će postati nezaustavljiv. Opsjednut je time da bude najmoćniji.“

Na trenutak svi ušute. Odjednom mu Sku’la Dine priđe bliže te mu kaže: „U tebi osjećam sukob. Kao da se unutar tebe odvija unutarnja borba i kao da ni sam ne znaš kako postupiti i kojoj strani se prikloniti. Doduše, možda krivo osjećam. Sve što znam je da osjećam dobro u tebi i to je dovoljno da ti ukažem svoje povjerenje.“ Ovaj razgovor izazvao je nemir i pobunu ostalih Jedija. Mnogi su se uznemirili i mrštili te su se u buci koja je uslijedila mogla čuti pitanja poput: „Što ako nas želi prevariti?”, „Ne možeš vjerovati Osmanliji!”

Za vrijeme prepirke, iz daljine se začuje nekakav neugodan zvuk popraćen glasnim zujanjem. Nitko nije znao što se događa i svi su se počeli okretati oko svoje osi ne bi li saznali iz kojeg pravca zvuk dolazi. Odjednom se na obzoru pojavi Dama sva lijepa u bijelome, s krasnom krunom od suhoga zlata na glavi. Sjelen se iznenada trgne i prepozna ju odmah iako ju nikada nije vidio te kaže ispod daha:

– „Ti!! Ti mi se javljaš u snovima, ti si glas duše u meni. Tko si ti? Koje je ime tvoje?“, očarano ju je promatrao približivši joj se.
– „Zovu me mnogim imenima, a moje pravo ime je Sila Duha. Nekoć sam bila i Jedi. Živjela sam prije mnogo godina tisuća godina i jedna sam od rijetkih Jedija koji su postigli besmrtnost. Samo su najbolji ratnici čista srca, najčistiji i najmudriji u Sili naučili ovu moć. No, to sada nije važno. Došla sam ovdje kako bih vam naglasila da morate surađivati zajedno da grad ne bi pao u ruke zlikovaca i uništio živote mnogim njegovim stanovnicima. Većina ljudi koji žive ovdje štuju me poput svetice. Zovu me Bijela Gospa, a tako me možete zvati i vi. Zašto me tako vide, također trenutno nije važno. Važno je samo da radi ovih
ljudi, ali i vas samih, morate pobijediti Dart Ahmeda. Njegova moć je zastrašujuća i vidjeti ćete i sami to ubrzo. Želim vam podsjetiti da upravo vi nosite titule Jedija jer ste odabrani! Dokažite da zaslužujete to i biti i obranite Sinj. Narod ima vjere u vas baš kao i ja.“

Sjelen Stem netremično je promatrao taj oblak svjetlosti i milosti koji se predstavio kao Bijela Gospa. Njezina pojava potpuno ga je preplavila te u jednom trenutku uhvati pogled nekolicine Jedija čiji izrazi lica nisu bili puno drukčiji od njegovog. Mnogi su se sa strepnjom počeli pitati što ih to čeka. Iako je većina Jedija bila zaintrigirana riječima Bijele Gospe, nastojali su ostaviti te misli po strani i fokusirati se kako što bolje obraniti svoj grad. Sjelen potpuno sabrano pristupi nekolicini Jedija te im objasni Ahmedov plan.

Leave a comment

Add your comment here