digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  ars nova   /  FAN FICTION: Jedan sasvim neobičan slijed događaja (IV. poglavlje)

FAN FICTION: Jedan sasvim neobičan slijed događaja (IV. poglavlje)

pišu: Ema Musić, Pero Ivačić, 4.c


ČIm je ušao u svoju sobu Sjelen je čvrsto zaspao. Iznenada mu se u snu pojavio glas koji mu je već bio dobro poznat. Dobro poznati glas ovoga puta zvučao je nešto drukčije te ga je u snu usmjeravao da upozna pravoga sebe.

– „Vidim sukob u tebi. Znaš da postupci koje radiš nisu ni pravedni, ni ispravni. Sultan Ahmed III. će pasti, a Jediji će obraniti Sinj. Znaš da je taj slijed događaja neizbježan!“, upozoravao ga je Glas.
– „Prestani!!! Tko si ti uostalom? Pokaži se!”, vikne Sjelen Stem. Glas mu uzvrati:

-„Mogu biti puno toga, zovu me raznim imenima, ali to u ovom trenutku nije važno. Ono što bi ti trebalo biti važno jest tvoja sudbina, tvoja odluka da postaneš bolja osoba. Osmansko-Sith carstvo past će u Bitci kod Sinja, ti to znaš, kao što znaš da ovaj način života ne donosi mnogo dobra.“

Sjelen Stem u snu bolno uzvikne i padne na koljena te ga vlastiti vrisak naglo probudi i on ustane iz kreveta i zamisli se. Sve što mu je glas poručio bila je istina, istina koju on sam treba prihvatiti. Odmah se sjetio njemu najdraže osobe, Smaaj Luk. Bojao se njezine reakcije na ovaj događaj i na ludosti koje mu je Glas ispričao. Uznemiren, pokušao se vratiti u krevet i zaspati, nastojeći ne misliti mnogo o prethodnome događaju.

Ujutro u dvorcu, na početku treninga, nije bio sav svoj.

Smaaj Luk pomno ga je promatrala čitavo jutro te mu se napokon obrati.

-“Što se događa s tobom jutros?”, zabrinuto ga upita.

– “Sve je u redu. Mislim da bi bilo dobro da se koncentriraš na trening i put koji je pred nama.”, Sjelen kratko odgovori nadajući se da nije primijetila paniku na njegovu licu. Smaaj Luk bez riječi prihvati savjet i nastavi trenirati potpuno koncentrirana na novi pokret.

Svakim danom sve su bliže bili Sinju, naime uspjeli su prodrijeti do Vrlike.

– „Nešto nije u redu sa tobom zadnjih dana, vidim ti na licu.“, Smaaj Luk oprezno izjavi. Sjelen Stem polako podigne glavu prema Smaaj Luk te joj kaže:

-„ Smaaj, u zadnje vrijeme čujem čudne glasove. Govore mi da je put na kojem smo pogrešan i da nije dobro biti Sith i imati želju za tolikom moći.”, izgovori u dahu ne gledajući ju. “Neću se moći boriti za nešto što nije ispravno, za nešto što ne podržavam, a ti, Smaaj…Ili si sa mnom ili si protiv mene.“ Njegov pogled zaustavi se na njenim očima. Smaaj ga je u nevjerici promatrala.

-„Imaš deset sekunda da odeš odavde ako ne želiš da probudim Lorda Ahmeda i cijelu vojsku!”, prijeteći mu odvrati. Sjelen joj se približi kako bi joj se pokušao opravdati i uvjeriti ju da pođe s njim no Smaaj ga spriječi u tome. Očiju punih suza i držeći svoj svjetlosni mač uperen u njega, tiho prozbori:

-“Molim te, idi.”
Sjelen ju je skamenjen gledao ravno u oči. Smaaj spusti svoj svjetlosni mač i uzvrati pogled na što se Sjelen okrene i ode.

Putujući sam prema Jedi hramu imao je vremena da dobro razmisli o svemu. Glas, Smaaj i njezin pogled pun razočaranja, sultan Ahmed…. Sve mu se to vrtjelo po glavi i stvaralo nepotrebni mentalni košmar. Vrlo brzo našao se pred visokom građevinom te se polaganim koracima uputio k unutrašnjosti. Prolazeći pored vanjske vježbaonice uoči nekolicinu Jedija koji su upravo završili trening. Među njima nalazio se Daar El koji ga začuđeno pogleda te ga upita:

-“Tko si ti i što te dovodi ovdje? Reci odmah!”

Sjelen je stajao kao ukopan nasuprot nekolicine sumnjičavih Jedija spreman da ih suoči s istinom.

Leave a comment

Add your comment here