digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  ars nova   /  FAN FICTION: Alkari ili Jediji – Upoznavanje sa Sithovima (III. poglavlje)

FAN FICTION: Alkari ili Jediji – Upoznavanje sa Sithovima (III. poglavlje)

Pišu: Ema Musić, Pero Ivačić, 4.c


Sultan Ahmed III. stoji na vrhu kule, nadgleda svoje Acolyte kako treniraju, a na njegovu licu ocrtava se izuzetno zadovoljstvo. Acolytei, ti zli ratnici puni mržnje i moći davno su se priklonili mračnoj strani. Sultana je odavno zanimala mračna strana te je često prakticirao upravo one najrazornije – Deadly sight i Pyrokinesis od kojih mu je Pyrokinesis bila ipak najdraža. Uz sultana, jedni od važnijih likova u ovom serijalu upravo su Sjelen Stem i Shmaaj Luk. Iako naizgled obični učenici izuzetno su neobični upravo zato što pripadaju nehumanoidima (ne potječu sa Zemlje). Sjelen i Shmaaj Luk najbolji su prijatelji i nerazdvojni su od djetinjstva. Smrtno ozbiljan, sultan Ahmed III. pojavi se pred svim učenicima, a oni mu se istoga trenutka naklone. Stojeći ukipljeno, pogleda ih, nasmiješi se i prozbori:

– „ Moji učenici! Nedavno sam imao viziju koja mi je ukazala mogućnost da se u potpunosti priklonim mračnoj strani. Vjerujem da se srž mračne strane krije upravo u Jedi hramu na ovoj planeti, u njegovim tajnim, mračnim prostorima…Uskoro će taj hram biti naš i grad Sinj past će u naše ruke i pod našu vlast zajedno sa svim preostalim Jedijima.“

Nakon govora žurno izađe, a Acolyti pođu u svoje odaje. Sjelen Stem odlazeći ka odajama začuje nekakve glasove i odjednom mu se počne vrtjeti pred očima i šumiti u ušima.


-„Vjerojatno sam umoran…“, pomisli, uđe u sobu i polako zatvori vrata za sobom.

Leave a comment

Add your comment here