digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  ars nova   /  FAN FICTION: Alkari ili Jediji – Upoznati se s Jedijima (II. poglavlje)

FAN FICTION: Alkari ili Jediji – Upoznati se s Jedijima (II. poglavlje)

pišu: Ema Musić, Pero Ivačić, 4.c

Sinjski Jedi temple, utvrda grada Sinja, ima svega stotinu Jedija. Jedi majstor Vaa Tren, gleda na grad Sinj i svoje učenike, a društvo mu prave ostali Jedi majstori.

– „Ovaj grad je mnogo izgubio, Darr Ele“, tmurno izjavi.

Darr El ga oštro pogleda i izjavi: “Novi ljudi su došli, grad se promijenio. Osjetio sam u Sili smetnju, ali vjerujem da će uskoro biti bolje. Polažem nadu u sposobnosti svojih učenika. Ako dođe do napada, moramo vjerovati da ćemo uspjeti obraniti Sinj.”

– “Svjesni smo Osmanlija i njihovih prijetnji, ali ova generacija Padawana snažna je u Sili“, kaže Sku’ la Dine.

Jedni od najboljih Jedija bili su na okupu: Vaa Tren, Daar El, Sku’la Dine i Mart Oni Pat.

Mart Oni Pat se upravo vratio sa svojih putovanja sa Padawanima. Dosada je dva puta naučio kako funkcionira sila te je tehnički dva puta već postao Jedi. Preživio je jednu opasnu bitku u kojoj je zaboravio sve što je znao o Sili, kao da joj više nije mogao pristupiti, kao da više nije bila sa njim i dio njega. Nakon toga, morao je početi sve ispočetka te drugi put kada je pokušavao naučiti, usavršio je nevjerojatne moći koje mu je Sila omogućila. Ostali Jediji iz temple-a zbog toga su mu se divili.

Vaa Tren star je 640 godina, a naučio je također mnogo o Sili te je tijekom godina podučio mnoge Padawane kako joj se prepustiti. Vidio je, sudjelovao i preživio mnoge bitke koje su ga učinile mudrim i dostojnim mjesta na kojem se trenutno nalazi.

Sku ‘la Dine jedi je koji, po mišljenju mnogih jedi majstora, ima čudne i pomalo ekstremne metode. Često krši pravila Vijeća Jedija, ali nikada previše ne prelazi granicu prihvatljivoga ponašanja.

Darr El, majstor mnogih lightsaber formi, nekada ostavi protivnike u čudu jer ni sami ne mogu razaznati koje forme koristi. Mnogi su često sumnjali u njega i mislili da će se okrenuti mračnoj strani…

Leave a comment

Add your comment here