digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  ars nova   /  Otvorenje izložbe “Digitalni portreti: Art in pixels”

Otvorenje izložbe “Digitalni portreti: Art in pixels”

Piše: Zrinka Maras, prof.

U četvrtak 13. svibnja otvorena je izložba Luke Vulića i Klare Ralević “Digitalni portreti: art in pixels”.

Život često živimo užurbano i monotono propuštajući ljepotu svakidašnjih stvari koje naizgled izgledaju tipične i nezamjetne. Ušavši u ulogu skrivenog promatrača, mladi fotograf debitant, Luka Vulić, objektivom svog fotoaparata zabilježio je širinu tihih i diskretnih emocija nasumičnih šetača, uličnih svirača i subotnjih kavopija. Njegove fotografije pričaju priču o bogatstvu jednostavnog života kojeg treba živjeti punim plućima, a slatko-gorka nostalgija nekog drugog vremena priziva u svijest sjećanja na djetinju bezbrižnost. Sveprisutna sjeta  upotpunjena je i  zaokružena čarobnim i razigranim elementima koje mlada umjetnica Klara Ralević unosi u fotografije. Prikazujući skriveni svijet mašte spaja nespojivo: svakodnevno sa imaginarnim te nas podsjeća kako je to opet gledati svijet dječjim očima.

Donosimo vam digitalne portrete u prilogu.

Luka Vulić, mladi je fotograf. Rođen je u Splitu te je maturant u Prirodoslovne škole Split. Od malena se bavi fotografijom te je postigao zapaženi uspjeh i na državnoj razini.

Klara Ralević, učenica je prvog razreda Prirodoslovne škole Split. Osim prirodnih znanosti, njezina velika ljubav je ilustriranje. Koristeći se različitim tehnikama od drvenih boja i ugljena do vodenih boja i tempere, ova mlada samouka umjetnica okušala se i u novoj tehnici digitalnog ilustriranja.

Izložba će se moći pogledati do 17. svibnja u Velebitskoj ulici.

Leave a comment

Add your comment here