digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  Hot   /  Projekt BONITAS – Zadruga za Petrinju

Projekt BONITAS – Zadruga za Petrinju

piše: Uredništvo

Potaknuti velikim potresom koji se dogodio u Petrinji, udruženom akcijom Prirodoslovaca, Ekoškole i učeničke zadruge Natura odlučili smo prikupiti sredstva za jednu odabranu obitelj i pomoći im što više možemo. Akcijama prikupljanja novca, higijenskih potrepština i prehrambenih namirnica pomogli smo onima kojima je to trenutno najpotrebnije.

Ekopatrola naše Škole, pod vodstvom koordinatorica Katije Lončar i Ivane Miletić, odvajala je stare baterije i prikupljala ih u prostorijama Škole. Na taj se način obilježio i Svjetski dan ekologije. Prihodi od prodaje baterija pribrojeni su donaciji.

I profesori naše Škole nesebično su odlučili novčano pomoći i iskazali su solidarnost obitelji pogođenoj potresom.

Organizirale su se i prodaje proizvoda učeničke zadruge. Izrađivali su se prirodni, pjenušavi i zdravi sapuni. Sudjelovao je 1.d razred pod vodstvom profesorica Ivane Mlikotić i Petre Aljinović. Za izradu sapuna bilo je potrebno maslinovo ulje, ricinusovo ulje, svinjska mast, natrij hidroksid, ekstrakt naranče i mnogo dobre zabave prilikom izrade.

Na proljetnoj prodaji prodavale su se i sadnice iz školskoga plastenika o kojima su se učenici, koji su članovi Ekoškole i Prirodoslovaca, pod vodstvom profesorica Zrinke Bralić i Katije Lončar marljivo brinuli.

Leave a comment

Add your comment here