digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  ars nova   /  FAN FICTION: Alkari ili Jediji – Jedna sasvim drugačija priča (I. poglavlje)

FAN FICTION: Alkari ili Jediji – Jedna sasvim drugačija priča (I. poglavlje)

Pišu: Ema Musić, 3.c

Pero Ivačić, 3.c

Predgovor: Uredništvo

Ema i Pero učenici su Prirodoslovne škole Split koji dijele veliku ljubav prema znanosti, knjigama i fan-fictionu. Inspirirani franšizom Ratovi zvijezda odlučili su se spojiti nespojivo: intrigantnu utopiju neke druge galaksije sa vrlo domaćim i stvarnim, kulturnim blagom Perine rodne grude – grada Sinja. Ono što je započelo kao obična šala i psihodelični brainstorming uskoro se pretvorilo u mini feljton kojeg ćemo vam svakog ponedjeljka donositi u poglavljima. U nastavku slijedi prvo poglavlje zvano Vizija Ahmedu.

Vizija Ahmedu – Glava prva

Za vrijeme duge, ljetne noći, dok je narod spavao, sultanu Ahmedu III. (Darth Ahmedu) prikaže se vizija mračne strane. Uskoro začu glasove starih sith lordova, osjeti neograničenu moć i uvidi što sve može postati. Zaintrigiran, posegne za tom moći i odjednom se nađe u svojoj sobi te padne naglo sa kreveta.Ispred vrata njegove sobe začuju se koraci i netko uđe u njegove odaje.

„Jeste li dobro, lorde Ahmede?”, zapita sobarica.

„Dobro sam. Je li Mehmed Paša budan trenutno?”, rastreseno upita.

Mehmed Paša bio je budan i Ahmed otiđe do njega te ga obavijesti da opet moraju osvojiti Sinj i poraziti Jedije.

“U tvrđavi se nalazi moć. Moć s kojom mogu postati nezaustavljiv i postati ono sve što mi mračna strana može priuštiti. Sinj će biti moj i Jediji će moliti za milost. Mnogo potencijalnih Acolytea tamo ima. Mislim da skupa s njima možemo osvojiti Sinj jednom za svagda“, reče Ahmed.

Mehmed se energično nadoveže: „Također, imamo i jako dobru vojsku! ujutro ću reći drugima da započnu pripreme za napad.“

Ahmed ubrzano napusti Mehmedove odaje te se zaputi prema svojoj sobi. Izađe na terasu, zagleda se u daljinu i ispusti toliko zao smijeh da se sobarica iza zatvorenih vrata naježila.

Leave a comment

Add your comment here