digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  Hot News   /  PROJEKTNI DAN: 9. Splitska Biciklijada i Europski tjedan mobilnosti

PROJEKTNI DAN: 9. Splitska Biciklijada i Europski tjedan mobilnosti

piše: Uredništvo

Prirodoslovna škola Split kao Međunarodna Ekoškola sudjeluje u brojnim aktivnostima i obilježavanjima ekodatuma kako bi opravdala svoj status Ekoškole. Jedna od takvih aktivnosti jest i Projektni dan Ekoškole koji smo ove godine zbog epidemiološke situacije obilježili na specifičan način.

Naime, ove godine tema je bila Prijevoz. Namjera je bila istaknuti važnost kretanja za naše mentalno zdravlje, ali i utjecaj prijevoznih sredstava na zagađenje okoliša. U Europskom tjednu mobilnosti 16. 9. 2020. – 22. 9. 2020.  proveli smo ankete u svim razredima Škole detektirajući koliko se naši učenici kreću i koliko razmišljaju o zdravom životu. Kao dokaz da i radimo ono o čemu govorimo, profesorica Matilda Jelaska s učenicima 4.e razreda sudjelovala je u 9. splitskoj biciklijadi u organizaciji Udruge Sunce Split koja se održala u nedjelju 4. listopada 2020. g. u 16:00 sati. Ruta je bila od Spinutskih vrata i Marjana do Zvončaca.

Ovim sudjelovanjem obilježili smo Svjetski dan bez automobila koji predstavlja završnu inicijativu Europskoga tjedna mobilnosti. Također, promovirali smo i bicikliranje kao sredstvo za postizanje zdravlja i zdravog načina života.

Slogan ovogodišnjeg tjedna mobilnosti je: “Mobilnost s nultim emisijama za sve!” (Zero emission mobility for all)

slika 4. Učenici Prirodoslovne škole Split

Leave a comment

Add your comment here