digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  ars nova   /  INTERVJU: Cijeli svijet je pozornica

INTERVJU: Cijeli svijet je pozornica

piše: Dora Jurić, 1.b

Nikola Jurić pohađa 1.b razred. Ovaj talentirani mladić, osim što ima odlične ocjene u školi, pohađa i glazbenu školu. Također, u slobodno vrijeme bavi se i glumom. Stoga smo mu odlučili postaviti nekoliko pitanja i saznati više o njegovim interesima.

Kada si se počeo baviti glumom i gdje pohađaš satove glume?

 Glumom sam se počeo baviti u 6. mjesecu 2019. godine. Satove glume pohađam u Teatru DanSing u prostorijama Filipa Dević.

Što te navelo na bavljenje glumom?

U prvoj predstavi sudjelovao sam sa zborom koji je gostovao pa me na to da se pridružim teatru najviše navelo društvo i ugođaj. Također, svidio mi se I način glume. Bio sam jako znatiželjan i zanimao me process nastanka predstave.

U kojim si igrokazima glumio i koji ti se najviše svidio?

Dosad sam sudjelovao u trima predstavama. Svaku predstavu ponavljamo nekoliko puta i nekada odradimo izvedbe u drugim gradovima. Najviše mi se svidjela druga predstava u kojoj sam sudjelovao – Matilda iz ulice.  Mnogo smo radili na njoj I trudili se da bude što zabavnija. U godini postoje dvije predstave. Ona u 6. mjesec  spektakularnija je, a Matilda iz ulice bila je prva predstava u 6. mjesecu u kojoj sam u potpunosti sudjelovao.

Koliko puta tjedno ideš na “treninge”?

Treninzi ovise o količini obveza koje trebamo napraviti. Svake subote imamo probe, a po potrebi dolazimo najčešće srijedom. Ako je izvedba zahtjevnija, ponekad treninzi budu svaki dan.

Što ti se najviše dopada?

Najviše mi se sviđa društvo koje petosatne probe učini zabavnima. Naravno, i gluma i plesovi su zanimljivi i zabavni.

Vidiš li se jednoga dana kao profesionalni glumac?

Iako mi se sviđa, ne vidim svoju budućnost u ovom zanimanju. Svoju budućnost više vidim ili u glazbi ili u znanosti. Vidjeti ću kamo će me život odvesti.

Imaš li glumca koji ti je uzor?

Iskreno, više vidim uzore u glazbi i sportu. No postoji jedan glumac čija se osobnost ističe, a to je Keanu Reeves.

Uspiješ li dobro organizirati svoj dan s obzirom na brojne obveze?

Pa s malo organiziranosti i požrtvovnosti sve se može stići. I nakon dugo vremena nekako sam se naviknuo na to da nemam vremena, zato su mi praznici čudni. Ha-ha! Osjećam lijeno kada ništa produktivno ne radim.

Kako izgleda tvoj dan?

„Najčešće učim i radim sve domaće radove u večernjim satima jer nisam baš jutarnji tip osobe. Ponekad se ujutro jedva dignem za odlazak u glazbenu školu. Ona mi je uvijek od 09:15 h do 12:20 h. Nakon škole nekim danima imam i zbor.

Koliko moraš vježbati tekst da bi ga upamtio?

Imamo mnogo proba što se tiče glume. Tekst je najmanji problem jer je najveći zadatak da taj tekst prenesemo uvjerljivo, a tekst zapamtimo usput.

Leave a comment

Add your comment here