digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  ars nova   /  Talijanska škola mode i dizajna CALLEGARI: Kako je to biti modni kreator!

Talijanska škola mode i dizajna CALLEGARI: Kako je to biti modni kreator!

piše: Lucija Amižić, 3. D

Callegari je talijanska škola mode i dizajna koja je ujedno i samostalni brand od 2006. godine. Potekla je od ugledne talijanske obrazovne institucije Instituti Callegari koja se nalazi u Trevizi od 1937. te obrazuje buduće modne stručnjake u dizajnerskim i modnim zanimanjima.

Škola Callegari odlučila je otvoriti vrata i učenicima Prirodoslovne škole Split te ih je pomoću nekoliko radionica upoznala sa svijetom mode i svime što se u njemu krije.

EU Projekt Lokalno prepoznatljiv suvenir plod ruku kreativnih žena kojeg smo radili u suradnji sa školom Callegari sastojao se od nekoliko radionica te smo u prvoj učili kako napraviti skicu lutke za dizajnirati odjeću, a potom smo se bavili i dizajniranjem naših savršenih modnih kombinacija. U sljedećim radionicama učile smo šivati pomoću šivaćih mašina. Prvi korak bio je naučiti kako šivaća mašina funkcionira te vježbati na uzorcima različite šavove. Zatim smo izabrale materijale za suknje koje smo prethodno dizajnirale te započele stvaranje našeg savršenog odjevnog predmeta. Pomoću šablona i skica, napravljenih po određenim mjerama, izradile smo krojeve za naše suknje.

Iako nismo sve uspjele sašiti svoje suknje stekle smo mnogo dizajnerskog znanjai vještina u šivanju. Naše organizatorice, koje su ujedno i nastavnice u školi Callegari, jako su nas lijepo primile te na zabavan način pokazale u kakvom svijetu svakodnevno rade i kako je to biti modni dizajner.

Radujemo se i sljedećim susretima kojih će, nadamo se, biti još više!

Leave a comment

Add your comment here