digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  ars nova   /  Rukotvorine: Priča na platnu

Rukotvorine: Priča na platnu

U Prirodoslovnoj školi Split nikada nije dosadno. Projekata i ideja uvijek ima pregršt, pa je tako svjetlo dana ugledala još jedna ideja humanitarnog tipa – oslikavanje platnenih vrećica koje su naši učenici izradili. U projektu su sudjelovali vrijedne učenice prvih, trećih i četvrtih razreda koje su svoje radove imale priliku izložiti i prodati za simboličnu svotu novca namijenjenu pomoći obitelji potresom pogođene Petrinje. Projekt – misija Bonitas ujednila je profesorice Zrinku Bralić, Doroteu Grgatović, Katiju Lončar i Zrinku Maras da na kreativan način organiziraju svoje učenice u ostvarenju ove neobične ideje.

Učenice su se sastajale i po nekoliko puta tjedno i marljivo radile na izradi vrećica. Svaka vrećica je rukom oslikana i unikatna, Učenice su izradile matrice od linoleuma koje su potom otiskivale na platnene vrećice i ručno bojale. Često su se u procesu oslikavanje vrećice rađale neke nove ideje, pa je konačni rezultat uvelike bio drugačiji od onog prvotno zamišljenog.

“Lako je izgubiti se satima u bojanju i stvaranju novih priča na platnu”

Ostvarenje projekta nije bilo nimalo lagano – trebalo je organizirati osobno vrijeme, dolaziti subotama i žrtvovati svoje slobodno vrijeme koje je teško pronaći u vrućim svibanjskim i lipanjskim tjednima. “Mi Vam svaki dan ostajemo do 15:30 u školi, razrednice!” – priča Ivana, učenica 1.a razreda, smijući se. “Iako smo u školi, nemamo osjećaj kao da radimo nego kao da se opuštamo. Prava anti-stress terapija!”. U nastavku možete pogledati fotogaleriju završenih uradaka i kratki editorijal koji su učenice snimile u svrhu promocije njihovih ručnih radova.

Ne boj se biti TI

Leave a comment

Add your comment here