digitalni školski list FLORA

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt
  /  ars nova   /  Još jedna nagrada mladim fotografima Prirodoslovne

Još jedna nagrada mladim fotografima Prirodoslovne

piše: Dijana Ledić Begonja, prof.

Prijedlogom Ministarstva kulture i medija te Odlukom Vlade Republike Hrvatske 2021. godina je proglašena “Godinom čitanja“. Cilj ove odluke je razvoj kulture čitanja i čitalačke pismenosti, uključivanje svih slojeva društva u čitanje sa zadovoljstvom, razumijevanjem i kritičkim promišljanjem te povećanje dostupnosti knjiga i raznovrsnih čitalačkih materijala. Jedna od prvih manifestacija je fotografski natječaj na kojem su sudjelovali i naši učenici koji su na kreativan način prikazali vlastiti kutak za čitanje s knjigama.

Pod mentorstvom prof. Dijane Ledić Begonja i prof. Zrinke Maras, učenici: L. Amižić, L. Borovčić, D. Cecić-Sule, L. Janković, S. Lešić, P. Marević, T. Marinović, K. Mladenović, A. Piplović, T. Poljak, F. Sučević, M. Šimić, H. Šoufek, K. Tomaš, L. Tomić, L. Udiljak, M. Vrdoljak i L. Vulić odazvali su se natječaju sa svojim najboljim fotografijama.

Stručno povjerenstvo za odabir najbolje fotografije u Kategoriji srednjih škola, dodijelilo je nagradu za osvojeno 3. mjesto našoj učenici Stefi Lešić za fotografiju Terasa/More/Knjiga.

slika1. Nagrađena fotografija Terasa/More/knjiga (3. mjesto)

Naslovna fotografija: Luka Vulić, Duga na knjizi

Leave a comment

Add your comment here